Afgelopen najaar beleefde ik een avontuur. Een avontuur in complete stilte. Ik ging in gesprek met 15 mensen, zonder met elkaar te praten. We zaten anderhalf uur lang in een kring en keken naar elkaar. We wisselden uit. We lachten, we ontdekten, we schaamden ons, we vertelden elkaar, we leerden elkaar kennen, we zagen elkaar, we ontweken elkaar, we trokken samen op en namen weer afscheid. Maar we spraken geen woord. Na afloop was het net alsof ik iedereen kende. We dronken thee en zeiden voorzichtig wat dingen hardop. We hadden ons ontmoet in een geestverruimende ervaring. Iemand opperde zelf een groepsapp, zonder woorden.

Theatermaakster Lotte van den Berg en beeldend kunstenaar Daan ’t Sas ontwikkelen Building Conversation, een onderzoeksproject naar de werking van verschillende gespreksvormen, gebaseerd op soms oeroude tradities van Maori of indianenstammen. In augustus gaat de Time Loop Talk in premiere, op de theaterboulevard in Den Bosch. Kunnen we ons denken verruimen als we onze vragen laten reizen in het verleden en de toekomst? Een aanrader voor alle nieuwsgierige zielen die houden van vergezichten.

Zie voor meer informatie:
http://www.festivalboulevard.nl/nl/programma/Future time loop 2